Prvo srečanje v programu »MOJ KORAK«, ki ga v Enoti Ajdovščina  izvaja LU Ajdovščina, je bilo namenjeno obisku Pilonove galerije oziroma ogledu razstave »Veno Pilon-začetki«. Razstava je odprta  od 23.9.2016 do 20.11.2016. Po razstavi nas je vodila direktorica in kustosinja Tina Ponebšek. Enostavno in preprosto nas je seznanila  s slikarskimi tehnikami, ki jih je v začetnem obdobju uporabljal slikar. Začudeni smo bili, koliko slikarskega talenta je imel že v najstniških letih. Tega so njegovi učitelji v Ajdovščini  prepoznali in ga usmerili v primerno šolo-realko v Gorici. Tu so ga vodili in pomagali razvijati njegov talent. Med urami matematike je on lahko ustvarjal v likovni delavnici.

Povabljeni smo bili še na ogled stalne Pilonove zbirke in ob takem vodstvu se tega že veselimo.

Deli ta prispevek:

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri