Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

23. regijske igre Specialne olimpiade Slovenije

»Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bo pogumen v svojem poskusu«

V sredo 25. 5. 2016 smo gostili regijske igre SOS, katerih se je udeležilo 220 športnikov in njihovih spremljevalcev. Prišli so iz celotne regije; iz Nove Gorice, Kopra, Strunjana, Postojne, Dutovelj, Idrije ter iz sosednje Vipave. Tekmovat sta prišli tudi dve skupini iz zamejstva – Sesljana in Opčin.

Otvoritvena slovesnost s predstavitvijo tekmovalcev, nagovori in zanimivimi nastopi je potekala na stadionu pri OŠ Šturje v Ajdovščini. Zbrane je najprej pozdravil direktor Roman Velikonja, besede vzpodbude pa nam je namenil tudi župan Tadej Beočanin, ki je igre tudi odprl.

Tekmovalci so se pomerili v treh atletskih disciplinah – tekih, metu žogice ter suvanju krogle. Balinarji so svoje znanje pokazali v balinarski dvorani na Palah, košarkarji pa svoje spretnosti z žogo v košarkarski dvorani OŠ Šturje. Po koncu tekmovanja so najboljši dobili medalje, ostali pa priznanje za svoj dosežek. Medalje in priznanja je vsem tekmovalcem podelil naš gost, para-olimpijec, ročni kolesar Marko Sever. Veselju ob podelitvah kar ni bilo videti konca in očitno bo kar držalo, da so na koncu takega tekmovanja zmagovalci prav vsi. Druženje smo zaključili v vrtu okrepčevalnice “Na livadi”, kjer so nam postregli s kosilom, tisti z največ energije pa so se zavrteli ob glasbi naše VDC-jevske skupine Lajna.

Veseli in zadovoljni smo, da nam je s skupnimi močmi uspelo pripraviti čudovit dan za naše specialne športnike. Vsega tega pa ne bi zmogli brez pomoči prostovoljcev, prijateljev in organizacij iz naše okolice, ki so nas čisto vsi brezpogojno podprli! Posebna zahvala gre učencem in zaposlenim OŠ Šturje  ter balinarski sekciji Društva upokojencev in Društva invalidov Ajdovščina za vso pomoč in čudovito sodelovanje. Hvala še enkrat vsem!

Rezultati 23. regijskih iger SOS

[lsvr_gallery_cpt gallery=”1227″ items_per_row=”4″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri