Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Enota Ajdovščina

Enota deluje v Ajdovščini že od leta 1982, na sedanji tretji lokaciji v lastnih prostorih pa od leta 1994 dalje. V njej se izvaja Program varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji za osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju.

Delovna in življenjska skupnost  obsega 42 varovancev vseh starosti in 6 sodelavcev, ki skrbijo za njihovo vodenje in pestrost medsebojnega sožitja. Varovanci prihajajo oziroma se vozijo iz raznih krajev iz dveh občin.

Zaposlitev obsega proizvodno in ustvarjalno delo. Sestavljanje raznih plastičnih  izdelkov, pakiranje in zlaganje nam omogača več podjetij. Ustvarjalno delo pa je v naši domeni. Obsega izdelovanje voščilnic za vse priložnosti  in majhnih dekorativnih izdelkov ter prodajo le-teh.

Sožitje v naši skupnosti je obogateno z raznimi dodatnimi programi kot so: Samozagovorniška skupina, »Beremo in pišemo«, »Čisti zobje«, tabori, zimovanja, letovanja na morju, treningi in športna tekmovanja v okviru SOS,   pohodi in planinarjenje, ples in nastopi s Folklorno skupino Burko. Trudimo se izvajati socialno integracijo v obe smeri; sami veliko odhajamo v okolje, drugi pa prihajajo k nam, darujejo svoj čas z raznimi aktivnostmi in nas hkrati  spoznavajo.

Skip to content