Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ambasadorji nasmeha v bivalni enoti

V torek, 13. marca 2019, so nas v Bivalni enoti popoldan obiskali trije »terapevtski pari« iz Društva  Ambasadorji nasmeha  ter strokovna komisija za izobraževanje in pridobivanje licence za opravljanje aktivnosti in terapije s psom.

Pari opravljajo aktivnosti in terapije s pomočjo izšolanih psov, skupaj postaneta tako imenovani »Terapevtski par«. Torej »terapevtski par« sta vodnik in pes s pridobljeno licenco za opravljanje dejavnosti.

Obiskali so nas trije terapevtski  pari:

– vodnica Ana s psičko ROLI – pasme:  Borderski ovčar (Border collie), poznamo jo že s psičkom BONOM, s katerim nas večkrat obiščeta,
– vodnica Jasmina  in psička  KORA, – pasme:  Borderski ovčar ( Border collie ) kateri prihajata iz sosednje države Hrvaške , psičko šola v Sloveniji, z njo pa dela tudi na Hrvaškem,
– in vodnik Primož s psičko po imenu OLA, pasme: Nemški ovčar (Deutscher Schäferhund),  tudi doma iz Slovenije.

Po Sloveniji  trenutno  opravljajo (OPN-je) obiske pod nadzorom posebne  komisije za izobraževanje,  ki so tudi člani društva Ambasadorji nasmeha.  Obiske pod nadzorom izvajajo pri različnih uporabnikih, kot so VDC – ji, vrtec, dom starejših občanov, šole, ….večkrat imajo tudi dan odprtih vrat…).
Znano je,  da terapija s psom vpliva na telesni, mentalni, socialni in kognitivni vidik ter tudi na govor in komunikacijo človeka.
Za opravljanje te dejavnosti mora biti pes dobro socializiran, vzgojen in šolan , z visokim tolerančnim pragom do ljudi in drugih živali. Imeti mora veljavno veterinarsko spričevalo in je redno negovan. Pes mora skupaj z vodnikom uspešno opraviti testiranje na področju osebnosti in sposobnosti, praktično usposabljanje, skupaj s svojim vodnikom uspešno opravil zaključni izpit in dopolnil 2 leti.

Tudi v BE so bile tri članice komisije, ki so pod budnim očesom spremljale, ocenjevale in opazovale, kako se psi  odzivajo  na uporabnike, razne predmete in  na sodelovanje skupaj z vodniki.

ROLI, KORA in OLA  tako pridobivajo licenco za opravljanje aktivnosti in terapije s psom » psa terapevta «. Upamo, da so bili z obiskom v naši Bivalni enoti še korak bližje certifikatu!

Ani, Jasmini, Primožu in  Roli, Kori in Oli pa kličemo: »Hvala, da smo lahko bili del vaše zgodbe! Obiščite nas še kdaj ! «

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”4881,4882,4883,4884,4885,4886,4887,4888,4889″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri