Danes pa štrudelj spečemo…
V soboto smo se odločili, da si malo popestrimo dan.
Ker nam je zadišalo »sladko« in smo v času jeseni, ki nas pridno zalaga s svojimi sadeži, smo se odločili za jabolčni štrudelj.
Najprej smo nabavili vse sestavine in se nato skupaj zbrali za mizo. Vsak je imel svojo zadolžitev. Eni so pridno ribali jabolka, drugi so pripravljali slasten nadev, tretji so ta nadev obilno potresali na že prej pripravljeno testo. Za bogatejši okus smo z žlico dodali tudi skuto. Štrudelj smo še namazali z jajcem. Ko je pečen, je namreč zaradi tega veliko bolj zlatorumen. Po kuhinji je kmalu omamno zadišalo in že so se nam cedile sline.
Ko je bila naša, nekoliko drugačna, jesensko obarvana malica pripravljena, smo se spet zbrali okoli mize. Z užitkom smo zagrizli v sadove našega dela in si že s pogledi ponosno nakazovali, kako dih jemajočo sladico smo pripravili.