Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dvodnevni pohod h Krnskim jezerom

Letos smo se zopet odpravili v Julijske Alpe – dolina Krnskih jezer je tako idilična, da smo idejo za   dvodnevni pohod soglasno sprejeli.

24. julija smo se navsezgodaj zapeljali do Lepene, izhodišča našega pohoda. Po razgibani, dobro uhojeni gozdni poti smo po dveh urah prispeli do Koče pri Krnskih jezerih. Še pred namestitvijo v koči smo se povzpeli na Veliko Babo (2014 m). S tega lepega dvatisočaka, polnega cvetočih planik in drugega gorskega cvetja, smo imeli krasen razgled daleč naokrog. Po sestopu smo si pred kočo privoščili izdatno malico, nato pa ob jezeru pričakali sončni zahod. Odlično joto in štruklje znajo skuhati v koči, pa prijazne kelnarice imajo, so zvečer ugotovili naši fantje… Pred spanjem pa nas je David spet nasmejal s svojimi vici.

Naslednje jutro smo se malo razdelili – ena skupinica si je za izziv izbrala še Krn (2245 m) in potem sestopila proti planini Kuhinja. Drugi smo se podali v dolino Lepene in se osvežili ob reki, nato pa obiskali Kobarid.

Vsi skupaj smo se spet srečali pod vasjo Kamno, kjer smo si na bregu reke Soče pripravili pravi mali piknik. In našim prijetno utrujenim nogam smo privoščili hladno osvežitev, najpogumnejši pa so celo zaplavali.

Tudi ta dvodnevni pohod smo izpeljali pod okriljem PD Križna gora. Hvala predvsem Hermini in Dušanu, ki nam s svojo srčnostjo pomagata, da naše sanje lahko tudi uresničimo.

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”4326,4325,4324,4323,4322,4331,4330,4329,4328,4327″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri