Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Film – Svet, ki izginja

V sredo, 20.2.2019 smo si z zanimanjem ogledali film »Svet, ki izginja«. Prikazuje dve ženici iz Kanjega dola iz leta 2000, ki sta živeli še prvobitno in usklajeno z naravo. Njuno skromno življenje se je odvijalo v ritualih in zvečer ob sveči, saj tam ni bilo elektrike. Avtor tega filma je župnik Zorko Bajc iz Pirana, ki je bil sam tudi rojen v Kanjem dolu. Študiral je sakralno umetnost, dokumentarni film in fotografijo na univerzi Gregoriana v Rimu. Po filmu nam je povedal zanimivosti, ki jih je filmska ekipa doživela ob snemanju.

V Piranu ima ogromno zaslug za ohranjanje kulturnih cerkvenih spomenikov. Je tudi svetovni popotnik, ki enkrat letno odpotuje v nove kraje. Vedno pa fotografira ljudi in naravo, še posebej tam, kjer je civilizacija zelo drugačna od naše. Z veseljem nas je povabil v Piran, v muzej in v Kulturni center Georgios. Tamkajšnje kulturno Društvo prijatelji zakladov Sv. Jurija vsako leto pripravi razstavo jaslic po vseh 10-ih piranskih cerkvah vredno si je ogledati tudi to.

[lsvr_gallery items_per_row=”2″ images=”4583,4584″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri