Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gasilska vaja v Bivalni enoti

V VDC Ajdovščina – Vipava je z osrednjo gasilsko enoto v vipavski občini – PGD Vipava pod vodstvom poveljnika Sebastjana Ferjančiča organizirala skupno gasilsko vajo s simulacijo požara. Zaradi zahtevnosti in specifičnosti reševanja oseb s posebnimi potrebami z gibalno oviranostjo, požarne varnosti in razporeditve prostorov v objektu, so izvedli večjo gasilsko vajo dnevno-nočnih prostorih v I. nadstropju, kjer stalno prebiva 23 oseb. Tako so se v reševanje vključile še sosednja društva PGD Vrhpolje in PGD Podnanos ter GRC Ajdovščina s tehničnim reševalnim vozilom z dvigalom in košaro za reševanje oseb. Skupno je z osmimi vozili sodelovalo 29 gasilcev iz GZ Vipava ter trije poklicni gasilci iz GRC Ajdovščina.
Poleg praktičnega preizkusa zahtevnega reševanja je vaja ponovni dokaz kako pomembna je vpetost tovrstne javne ustanove v okolje. Pokazalo se je, da večina gasilcev videva in pozna varovance ter zaposlene že iz vsakodnevnih srečanj po Vipavi in okolici. Sicer pa VDC Ajdovščina – Vipava že vrsto let tesno sodeluje z GZ Vipava in GRC Ajdovščina.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”5398″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri