Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Enota IVO

Bivalna enota je bila ustanovljena januarja 2014 z namenom omogočiti bivanje in skupno življenje 23 uporabnikom.  Nadomešča dom tistim, ki ne morejo bivati doma v krogu svoje družine.

V bivalno enoto so vključeni uporabniki 16 oziroma 24 ur dnevno. Večina jih je vključenih v varstveno delovni center – delavnice v enotah Ajdovščina in Vipava. Na delo odhajajo po zajtrku med 7.00 in 8.00, ter se vračajo do 15.00.

Poleg bivalne enote imamo tudi stanovanjsko skupino za 6 varovancev v stanovanjskem bloku v Vipavi. Dopoldne odhajajo na delo v enoto VDC v Vipavi.

Popoldnevi so namenjeni prostemu času ter vključevanju v delo po svojih zmožnostih. Pomagajo pri gospodinjskih opravilih, zlaganju perila, čiščenju skupnih prostorov in pripravi manjših prigrizkov.

Veliko pozornost namenjamo gibanju, zato se dnevno v manjših skupinah odpravimo na sprehode v bližnjo okolico, ter dvakrat mesečno plavamo v bazenu. Za ustrezno razgibanost varovancev na invalidskih vozičkih skrbi fizioterapevtka.

Vključujemo se  v različne dogodke in prireditve, odhajamo na izlete, letovanja. Radi se družimo in sprejemamo obiske svojcev in prijateljev.
Sodelujemo z obema enotama VDC, ter ostalimi ustanovami v Vipavi.

V veliko veselje vsem zaposlenim je dobro počutje varovancev v bivalni enoti, saj pravijo, da se tu počutijo kot doma.

Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri