Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jožica odkriva lepote Vipave

Na sončno nedeljsko popoldne sva se z varovanko Jožico odpravili odkrivat kotičke Vipave, ki niso tako očitni, ali pa si jih, ko gremo s skupino, ne moremo ogledati. Najprej sva se ustavili pri stranskih izvirih reke Vipave pri Taboru. Od tam sva nadaljevali pot čez most, do glavnega trga, kjer sva zavili na nov prireditveni prostor na Lantherijevim dvorišču ter se sprehodili čez mostiček, ki povezuje Lanthierijev dvorec z dvoriščem. Raziskali sva vse podhode, ki obkrožajo prostor, občudovali novo zasajen park in na mostičku naredili fotografijo za spomin.

Pot je potem vodila  v Podskalo, kjer je Jožica občudovala glavni izvir Vipave in mogočna drevesa posajena naokoli. Od tam sva se sprehodili mimo gostišča Podfarovž, kjer ima reka Vipava pod previsno skalo še enega izmed številnih izvirov. Po previsnih skalah je občudovala prvo spomladansko cvetje, divje šparglje in ogromno stavbo semenišča, ki kraljuje nad vsem skupaj. Nato sva krenili čez mostiček in se začeli vzpenjati navkreber, mimo terasastih vrtov, proti samemu semenišču. Pot je bila strma, a vredna truda. Poplačana je bila s čudovitim razgledom po celotni Vipavi in okolici, pa tudi pogled na samo semenišče in okolico je veličasten. Za spomin še fotografija pred arkadami in lepo urejenimi cvetličnimi koriti in počasi se je bilo treba vrniti nazaj. Bližala se je ura večerje in Jožičin trebušček je že pričel brundat. Videli sva ogromno lepega, a še marsikaj sva pustili za naslednji raziskovalni dan.

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”1128,1129,1130″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri