Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kamishibai

V petek, 20.10.2017 so varovanci iz Enote Ajdovščina z radovednostjo pričakovali obisk osmošolcev iz OŠ Col, ki naj bi nam pokazali kaj je to Kamishibai. Ker izraz spominja na miške, so nekateri mislili, da je to kaj v povezavi z njimi. Toda to je oblika pripovedovanja ob slikah v majhnem lesenem odru, ki so jo razvili na Japonskem. Čeprav je to nekaj tradicionalnega, ponovno doživlja preporod, ker človeka umiri od vseh tehnoloških dražljajev. Vse to nam je povedala mentorica gospa Silva Karim, ki je tudi izvedla predstavo o Grdini in Rusici. Vsi smo navdušeno gledali in poslušali zgodbice ob slikah. Bilo nam je lepo, prijetno in tudi šolarji so se pri nas dobro počutili. Povabili smo jih, da pridejo še kdaj k nam.

[lsvr_gallery items_per_row=”2″ images=”3282,3283,3284,3285″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri