Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Letovanje v termah Laško 2023

 

Letošnje letovanje v termah Laško, se je odvijalo v mesecu aprilu v dveh terminih. Vodji obeh skupin sta nam zaupala nekaj utrinkov: 

  1. skupina:

Letos smo kot prva skupina letovali v zdravilišču Thermana Laško, in sicer od 11. do 14. aprila. Skupino smo sestavljali varovanci: Žiga, Katka, Jožica in Verena,  ter spremljevalci: Barbara, Aljaž in Dolores.

Kot vedno, ko gremo na razna letovanja ali izlete uživamo ob kavici in klepetu. Tudi tokrat smo si jo večkrat privoščili. Ob lepi okolici in prijetnem vzdušju, je vse drugače kot doma.

Vsak dan smo se odpravili na daljši sprehod preko reke Savinje do kraja Laško in nazaj. Sprehajanje po lepo urejenih potkah in parkih v teh pomladnih dneh je bilo zelo sproščujoče.

Ker smo bili v kraju Laško, seveda brez fotografiranja pred znano pivovarno Laško pač ne gre. To fotografiranje je »pomembno« , saj je že tradicionalni del letovanja.

Zapeljali pa smo se tudi v mesto Celje. Ogledali smo si stari del tega mesta. Navdušeni smo bili nad  lepo obnovljenimi starimi stavbami. Staro mestno jedro ima veliko majhnih butičnih trgovinic, poslovalnic in kavarn.

Bili smo tudi v bazenu, kjer smo se v topli vodi kar dobro naplavali.

Na letovanju v Laškem nam je bilo zelo všeč. Predvsem nam je bila všeč lepa narava, ki obdaja zdravilišče, sprehodi, dobra hrana, čas za kavo in druženje; ter zelo prijazno osebje, ki nas tudi že dobro pozna in lahko rečemo, da smo že prijatelji.

Nasvidenje Laško, mogoče se naslednje leto vidimo spet!

Barbara Škerjanc

 

  1. skupina:

V Laško se vedno znova radi vračamo in po navdušenem pripovedovanju prve skupine smo se tudi mi odpravili na naš nekajdnevni oddih. Pet stanovalcev ali Sneguljčica in osem palčkov – od nežnejšega spola je bila z nami samo Sabina – je bilo zagotovilo za nekaj pravljičnih dni. Dobro nam je dela že sama sprememba okolja in rutine . Poleg kopanja smo čas in še kar lepo vreme izkoristili za prijetne sprehode po pomladno cvetoči okolici zdravilišča, obvezne kavice in obilo smeha, za kar je predvsem skrbel naš eden in edini – Jordan. Eno malo bolj kislo dopoldne pa smo izkoristili za tradicionalni izlet v Celje.

Lahko rečem, da se je vsak izmed nas po svojih najboljših močeh potrudil za prijetno vzdušje in da nam bodo dnevi preživeti v Laškem še dolgo ostali v lepem spominu.

Marko Tomažič

 

Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri