Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

O Zlatorogu

V sredo, 29.5.2019 sta nas obiskala Bogdan Vidmar in Ivo Ivančič iz Bovca. Bogdan Vidmar nam je predstavil Pripovedko o Zlatorogu.

Pod Triglavom so dobre žene imele bele koze, ki jih je nad Soško dolino pasel neranljivi Kozorog z zlatim rogovjem. Tamkajšnja krčmarjeva hči je ljubila trentarskega mladega, najboljšega lovca. Toda premamil jo je beneški trgovec, ki ji je daroval ogrlico. Mlad lovec jo je želel spet pridobiti in je s pomočjo Zelenega lovca streljal na Zlatoroga. Z zlatom iz rogovja bi dobil ključ do Bogatina, ki je skrival bogastvo. Ustreljeni Zlatorog si je opomogel in mladega lovca na pečini vrgel v prepad. Bistvo pripovedke je, da pohlep človeka uniči in to se dogaja od nekdaj še danes.

Opravo takratnega lovca je nazorno pokazal Ivo Ivančič z mnogimi predmeti in tudi nagačeno glavo samega “Zlatoroga”. Ob pripovedki smo zapeli še lepe pesmi.

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”5010,5011,5012,5013,5014″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri