Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obisk pri čevljarju Verotu

23.6.2016 smo v Enoti Ajdovščina imeli ekskurzijo v Vipavo z namenom, da obiščemo čevljarja Verota. V njihovi prenovljeni trgovini smo si najprej ogledali lepo športno obuvalo, torbice, dežnike, denarnice… Nato nam je pokazal delavnico, kjer popravlja usnjene izdelke in čevlje. Zelo nas je zanimal ogled več kot 100 let starega  šivalnega  stroja Singer za šivanje usnja. Še iz prve svetovne vojne hrani moški čevelj, narejen ročno z velikim znanjem čevljarske stroke. Pokazal nam je stara čevljarska stola iz lesa in usnja ter lesene žeblje, ki so jih uporabljali pri sestavljanju podplatov. Čevljar je nekoč pri delu potreboval petrolejko in tudi ta je na ogled na pultu. Z zanimanjem smo sledili njegovi pripovedi, mnogo novega izvedeli in prav gotovo ga bomo še obiskali.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”1339″ items_per_row=”2″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri