Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obisk Trsničarskega centra v Vrhpolju

V vetrovnem in še nekoliko zimskem dnevu smo se v sredo 16.3. iz Enote Ajdovščina z dvemi vozili odpeljali v Vrhpolje. V Trsničarskem centru nas je lepo sprejela ga. Andreja Škvarč in  nas najprej peljala v rastlinjak, kjer smo si ogledali rastoče trte, na katerih s poskusi ugotavljajo njihovo odpornost proti boleznim. Pokazala nam je tudi,  kako  »joče trta«. V istem prostoru nas je učila, kako se sadi mlado enoletno trto. Mi smo sadili sorto muškat.

V drugem prostoru nam je njen sodelavec pokazal, kako se trto cepi, oziroma kako se s pomočjo priprave namesti cepič na enoletno podlago. Zanimivo je bilo videti, kako se bodočo sadiko obda s parafinom in nato zlaga v posebne zaboje za shranjevanje in pozneje  »siljenje« pred vstavljanjem v zemljo, ko se bo v tem letu razvijal koreninski sistem.

Vse nam je bilo zelo novo in zanimivo. Poleti bomo obiskali njihove vinograde, drugo leto pa  nas bo v Ajdovščini obiskala ga. Andreja in nam posredovala še kako zanimivo »teoretično znanje« o trtah.

Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri