Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obisk vinske kleti Petrič

Na Veliki petek, 19.4.2019 smo obiskali novo Petričevo klet na posestvu Guerila na Planini. Sprejel nas je glavni kletar Martin Gruzovin, po kleti pa nas je vodil gospodar Zmago Petrič.

To je lepa moderna klet z več etažami in v dveh se nahajata veliki kleti. Iz vrhnjih nadstropij je na eni strani prelep razgled na Vipavsko dolino z Nanosom, Vipavo, Podnanosom. Na drugi strani pa na Vipavsko dolino z Ajdovščino in Čavnom. Vsepovsod pa jo obkroža prelepa, nepokvarjena narava z griči, vinsko trto, sadnimi drevesi in zelenjem.

Po neskončnih stopnicah smo se spuščali v najnižjo pa klet, navzgor pa smo se peljali z dvigalom. Notranjost obeh kleti je zelo lepo urejena in opremljena. V eni kleti nas je pritegnil celo podzemni rov, iz katerega zrak regulira vlažnost. Sodi so iz nerjavečega jekla, gline, akacijevega in hrastovega lesa ter najnovejši iz betona v hruškasti obliki.

Pridelava grozdja temelji na ekološkem in biodinamičnem principu, kar terja popolnoma nove prijeme v vinarstvu. Gospodarjeva vizija je občudovanja vredna. Odžejali smo se z dobrim naravnim grozdnim sokom iz rebule. Vsi prisotni varovanci in delavci pa smo bili navdušeni nad tem obiskom.

[lsvr_gallery items_per_row=”1″ images=”4936″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri