Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pohod po povirskem krasu

S sežanskim VDC smo v zadnjih letih spletli prave prijateljske vezi – to dokazuje tudi februarski pohod, ki so nam ga kot domačini in poznavalci Krasa pomagali izvesti.

Krožni pohod smo začeli v Povirju. Speljan je bil po slikoviti kraški pokrajini, ki je bila tisti petek, 16. februarja, čarobno posipana s snegom. Stari tabor (603 m) je bila naša najvišja točka, od koder se je ponujal krasen razgled daleč naokrog, celo na Triglav.

Da pa smo ob poti opazili tudi kal za napajanje živine, dve pastirski hišici, vrtače, ruševine cerkvice sv. Klemna, suhe kamnite zidove po gmajnah, borovce in brin, ‘kraško štirno’ v Povirju, stare kamnite hiše v vasi … – za to je poskrbel Valter, javni delavec iz sežanske enote. S svojim zanimivim pripovedovanjem nam je predstavil tudi bajke in anekdote, ki so kot ljudsko izročilo še zmeraj poznane med starejšimi ljudmi.

Tale februarski pohod bi lahko opisali na več načinov – kot športni dan, naravoslovni dan, kulturni dan, kot prijetno druženje… Še enkrat hvala za vašo dobrovoljnost, Kraševci!

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”3759,3758,3757,3756,3755,3754″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri