Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Poletna potepanja

V enoti Vipava smo se v odpravili na potep in ugotovili, da se ni potrebno peljati prav daleč, za preživeti lepo in zanimivo dopoldne. Vroč poletni dan smo izkoristili za kopanje na letnem bazenu v Ajdovščini, nekoliko hladnejše dni pa za obisk razstave EXPO v Postojni.  To je največja razstava o krasu in Postojnski jami na svetu, ki na sodoben in interaktiven način prikaže nastajanje podzemnih kraških pojavov in razkrije zgodovino jame. Po razstavi sta nas prijazno vodila vodiča Stanislav in Primož, ki sta nam  razkrila marsikaj zanimivega o jami in njenih prebivalcih. Pred odhodom domov, smo se ob vhodu v jamo osvežili z limonado in opazovali obiskovalce, ki prihajajo iz celega sveta.

Ko je avgust prevegnil v drugo polovico in je soncu že nekoliko pojemala moč, smo se odločili obiskati Ljubljanski živalski vrt. Ni nas pustil ravnodušne -od zadnjega obiska pred nekaj leti, smo opazili veliko novosti, najbolj pa nas je navdušila nova ograda za leva in levinjo. Imeli smo srečo, da smo lahko opazovali hranjenje medvedov in medvedje pande, božali smo lahko ovce, občudovali velike afriške živali. Čas nam je, ob opazovanju zanimivih živali, prehitro minil.

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”5206,5205,5204,5203,5202,5201,5200,5199,5198,5189,5188,5187,5193,5192,5191,5190,5194,5186,5185,5183,5184,5182,5181″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri