Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ponovno terapija v bazenu po konceptu »Halliwick«

V sredo, 9.3.2022, smo po dolgem času ponovno imeli terapijo v bazenu, ki jo po konceptu Halliwick izvajata delovna terapevtka in fizioterapevtka. V vodi smo se preko različnih aktivnosti zelo zabavali, saj je bilo poskrbljeno tudi za veliko dozo smeha.

Halliwick koncept učenja plavanja je učiti vse ljudi, zlasti osebe s posebnimi potrebami, da sodelujejo v vodnih aktivnostih, da se v vodi samostojno gibajo ter da plavajo. Vzpostavi se kontrola dihanja, prilagoditev na vodo, izboljša se ravnotežje v vodi (IHA).

Učenje plavanja poteka skozi igro in v skupinah. Vsak udeleženec ima svojega asistenta, ki mu nudi potrebno podporo in obenem skrbi za njegovo varnost.

Halliwick koncept sledi programu desetih točk:

1.  Prilagoditev na vodo
2.  Osamosvajanje v vodi
3.  Prečno vrtenje
4.  Sagitalno vrtenje
5.  Vzdolžno vrtenje
6.  Sestavljeno vrtenje
7.  Vzgon
8.  Ravnotežje in mirovanje v vodi
9.  Drsenje s turbulenco
10. Elementarna oblika gibanja v vodi in osnovna plavalna tehnik (IHA)

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”6227,6228,6229,6230,6231,6232″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri