Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

POTOPIS: Avstralija

7. 4. 2017 nas je v Enoti Ajdovščina obiskala Nina Mezinec iz Komna, ki je letos januarja obiskala Avstralijo.

Njene potopisne slike iz te celine so nas očarale, ker je tam narava zelo drugačna od naše. Drugačne so tudi živali; koale, kenguruji, kamele, kače ……. Veliko je obalne erozije in voda v skalah naredi različne skulpture. Kot študentka je odpotovala sama, bila en teden s sorodniki in tri tedne je bila »samosvoja popotnica«. Ljudje so bili prijazni in povsod se je počutila zelo varno. Tam obstaja velika možnost požarov in zelo skrbijo, da ljudje ne prižigajo ognja. Največja kmetija v Avstraliji je velika kot Slovenija. Kmetije imajo prve sosede oddaljene tudi po 200 km. Otroci imajo stik z učiteljem preko računalnika in če je kdo bolan, se zdravnik pripelje s helikopterjem. Obiskala je velika avstralska mesta; Melbourne, nazadnje Sydney. Pokazala nam je lepo pobarvane aboriginske predmete, ki so zelo zanimivi; med njimi tudi bumerang, didžeridu ….. Z zanimivostmi iz oddaljene dežele nam je zelo polepšala dan !

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”2464,2459,2460,2458,2462″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri