Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

“Stara dama”

Z veselim pričakovanjem smo si iz Enote Ajdovščina v sredo, 3.10.2018, šli ogledat staro damo, ki se je pripeljala iz Nove Gorice.

Parna lokomotiva, stara skoraj 100 let, okrogel rojstni dan bo praznovala leta 2020, je hupala in prisopihala na železniško postajo v Ajdovščini. Sprejela nas je vozniška ekipa strojevodij in eden izmed njih g. Aleks Žigon nam je odgovarjal na vsa vprašanja.

Vožnjo so spremljali fotografi iz tujine, ki so zakupili tri dneve »druženja« z njo. Na postaji so jo slikali iz vseh zornih kotov in lokacij in ona je strumno pozirala. S seboj vozi tudi premog, ki ga do Jesenic pokuri za okrog 4 tone. Sama pa na dinamo proizvaja elektriko, da si sveti v temi.

Varovanci in delavci smo ob druženju z njo doživeli zanimive in lepe trenutke.

[lsvr_gallery items_per_row=”2″ images=”4384,4385,4386,4387″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri