Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

V hribih se dela dan – tabor Kovk 2021

Junij je mesec, v katerem se za par dni odpravimo na taborjenje na Kovk. In ker smo se morali lani zaradi epidemije taborjenju odpovedati, je bilo letošnje pričakovanje še toliko večje. 21 varovancev in 6 spremljevalcev je za nekaj dni vdahnilo radoživost v staro stavbo Taborniškega doma na Kovku.  

Pohoda iz doline na Kovk zaradi nestanovitnega vremena  nismo izvedli, smo pa na dolgih sprehodih obdelali Goro po dolgem in počez. Povzpeli smo se na vrh skakalnic v novo nastajajočem skakalnem centru v bližini in na Sinji vrh, se sprehodili po Tihi dolini, šli do Otliškega okna, raziskovali vijugaste makadamske ceste in kolovoze…

Prvi dan sta nam Lojze in Dare zakurila švedsko peč – deblo, ki je  gorelo od sredine navzven še celo noč  in  bilo res kot ena prijetna topla peč. Skuhala sta nam tudi poln kotliček koruzne polente, ki smo jo,  zabeljeno z ocvirki, z velikim veseljem pojedli.

Tradicionalno je bil na meniju tudi bograč, ki ga – tako zelo okusnega- skuha samo »naš Roman«. Ostali pa smo mu pomagali olupiti čebulo, krompir, narezati papriko,…Sseveda smo mu dodali tudi malce dobre volje, humorja in prijetnega druženja, tako je bil ta »naš bograč« še slajši.

Tatjana je pripravila ustvarjalne delavnice. Varovanci so navdušeno barvali, nizali, prepletali, rezali, lepili, risali… Izdelali so simpatične lampijončke in sovice, ki so čudovito popestrile in  krasile naš letni vrt.

Skrivaj smo pripravili presenečanje za našega slavljenca Janeza -tiramisu torto, napihnili in obesili balone na vrtu ter organizirali ples in zabavo za udeležene. Popoldan so se nam pridružili tudi Janezovi starši in z domačimi dobrotami obložili praznično pogrnjeno mizo. Za veselo vzdušje sta poskrbeli v največji meri Danijela, ki je prav profesionalno vrtela muziko, ter Vanessa,  ki je s svojim lepim glasom dodala svoje… Včasih je v roke vzela mikrofon tudi Vesna in vsa sijoča prepevala.

Punce, kapo dol! Ne samo na zabavi – kar tri popoldneve in tri večere ste s svojo energijo poskrbele za pravi šov in prijetno druženje na taboru. Hvala Vam!

Po mleko smo se vsak dan odpravili na veliko  kmetijo Pristavskega Ivana na Otlici, ki je bila za naše fante prava atrakcija – polno krav, teličkov, cela zbirka traktorjev in priključkov… Ogledali smo si tudi večerno molžo.

Katarina nam je predstavila in delila z nami svojo dragoceno afriško  izkušnjo, ko je kot laična misijonarka pet let delovala med revnimi črnskimi prebivalci v Zambiji. Njena predstavitev je bila zelo doživeta in zanimiva.

Na našem pikniku se je Rajko izkazal kot pravi  »žar mojster«, ki odlično obvlada svoj posel. Naš glasbeni trio je skrbel za razigrano razpoloženje, fantje pa so kurili taborni ogenj. Lepo je bilo!

Še en Poletni tabor, preživet v idili Gore,  je za nami. Zapomnili si ga bomo po prijetnem vzdušju, petju, plesu, smehu… Hvala vsem, ki ste ga dobrovoljno pomagali soustvarjati!

[lsvr_gallery_cpt gallery=”5742″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri