Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

V hribih se dela dan

V sodelovanju z Društvom Sožitje in PD Križna gora smo tudi letos v Taborniškem domu na Kovku organizirali poletni tabor, poimenovan »V hribih se dela dan«. Dobro smo izkoristili vse urice lepega vremena, pa tudi sicer nismo pustili, da bi nam kislo vreme krojilo vzdušje.

Tabora se je udeležilo 19 varovancev iz našega VDC-ja, s svojim obiskom pa nas je razveselilo tudi 6 varovancev iz VDC Sežana. Pridružili so se nam že prvi dan, ko se je kar 11 varovancev – planincev ob spremstvu mentoric in vodnice Hermine peš odpravilo iz Ajdovščine na Kovk. Ostale udeležence tabora in pa seveda cel kup prtljage smo prepeljali s kombijem.

Prvi večer so se nam pridružili taborniki iz Sežane. Kurjenje taborniškega ognja nam je sicer preprečila nevihta, a taborniki so polni idej in s svojimi veščinami so prijetno popestrili program.

Na svojem domu na Otlici nas je sprejela klekljarica Marinka Krapež. Pokazala nam je svojo bogato zbirko prtičkov, prtov, zaves, slik, uhanov… in nam pokazala, kako klekljanje poteka. Tudi sami smo imeli možnost preizkusiti, kako so spretni naši prsti.

Oskrbnik gostišča na Sinjem vrhu, g. Vidmar nam je razkazal vodovod v podzemlju hriba, zgrajenega še v času fašizma.

Na Ubelcovi kmetiji v Gozdu, kamor že vsa leta zahajamo po mleko, nam je gospodinja Andreja demonstrirala izdelavo skute in sira.

Prof. Mateja Grmek nam je ob projekciji fotografij pripravila slikovito potopisno predavanje o Belgiji, ki mu je sledila še prava slaščičarska delavnica. Sami smo si izdelali tipično belgijsko sladico – slastne vaflje, okrašene s smetano, različnim sadjem, prelivi in drugimi dodatki.

Obiskal nas je tudi g. Branko Batagelj in nam predstavil zanimiv film o Gori.

Mladi harmonikar Timotej je poskrbel, da so nas zasrbele pete in smo v veselem vzdušju izpeljali četrtkov piknik.

Čas za nas sta si vzela tudi naš direktor Roman – specialist za bograč in Marija Vidmar, ki nam je skuhala odlično obaro.

Čeprav se vsako leto vračamo na isti kraj in se nam zdi, da smo tekom let že dodobra prečesali in spoznali te kraje, zmeraj najdemo nove ideje, spoznamo druge zanimive ljudi, poiščemo nam še neznane poti… In že imamo zamisli in zagon za prihodnje leto.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”1317″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri