Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

V objemu Gore (Kovk 2022)

Taborniški dom na Kovku je spet za nekaj dni postal naš drugi dom. Od 31.5. do 3.6.2022 smo VDC-jevci v njem preživljali odmik od mestnega vsakdana. Že enajsto leto je to naša izbrana destinacija za poletni tabor, ki smo ga letos preimenovali tako, kot ga doživljamo – V OBJEMU GORE.

Nekaj stvari je z leti postalo stalnica taborniškega dogajanja – da se skupina pohodnikov s planinsko vodnico Hermino na Goro odpravi peš, da nam Dare in Lojze v kotličku zakuhata odlično gozdarsko polento (zabeljeno z ocvirki!) in zakurita ‘Švedsko peč’, da nam direktor Roman skuha velikanski lonec slastnega bograča, mi pa napečemo poln krožnik palačink… Na taboru smo praznovali Štefanov rojstni dan. Za pravo presenečenje je z jagodno torto poskrbela nečakinja Ika. Za glasbeno vzdušje sta vse dni skrbeli Danijela in Vanessa, pa tudi Vesna je z veseljem vzela mikrofon v roke, če je le bila priložnost.

Tudi obisk Pristavske mlekarske kmetije na Otlici je vedno znova doživetje. Tatjana je pripravila ustvarjalno delavnico – izdelovali so zapestnice in pisane kakaduje, ki so naslednje dni krasili našo letno jedilnico na dvorišču. Ponovno smo se povzpeli na skakalnice na Kovku, ki še dobivajo končno podobo. Zapeljali smo se tudi do Zadloga, kjer je NATO izvajal letalske vaje in se fotografirali ob vojaškem tanku. Na Predmeji nam je g. Bojan razkazal svojo pisano zbirko malih živali – ptic, zajčkov in morskih prašičkov.

V sredo so nas obiskali štirje gasilci iz PGD Col. S terenskim vozilom in polno opremljenim gasilskim kamionom so se pripeljali na dvorišče. Predstavili so nam svoje prostovoljno delo, povedali par zanimivih dogodkov iz njihovih intervencij in nam razkazali vozila.  Demonstrirali so nam gašenje, potem pa smo se tudi mi preizkusili v brizganju vode z brizgalko. In da je bilo doživetje res popolno, so nas z gasilskimi vozili zapeljali malo naokrog.

V četrtek nas je g. Lucijan Trošt, ljubiteljski raziskovalec in zapisovalec krajevne zgodovine, popeljal v okolico Cola in nam slikovito predstavil različne naravne in kulturne znamenitosti kraja.

Popoldan sta nas obiskala lokostrelca Primož in Matevž iz Lokostrelskega društva Budanje. Opisala sta nam zgodovino razvoja loka in lokostrelstva od pradavnine pa vse do današnjih dni, ko je postalo športna olimpijska disciplina.  Da je lokostrelstvo res zanimiv, a tudi zahteven šport, smo imeli priliko izkusiti tudi mi.

Tudi sprehodov v okolico, ki smo jih izkoristili za nabiranje zelišč in gozdnih jagod, ni manjkalo. In nabiranja dračja, kurjenja ognja, peke hrenovk in klobas nad žerjavico, pa druženja ob ognju dolgo v noč…

Lepo je bilo na taboru. Marsikaj se je dogajalo v objemu Gore. Vsem, ki so nas obiskali, se z nami poveselili, delili svoje znanje in izkušnje, svojo dobro voljo…, se iskreno zahvaljujemo. Pripomogli ste, da je bil tabor doživetje, ki ga ne bomo pozabili.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”6335″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri