Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Enota Vipava

Enota Vipava se nahaja v spodnjih prostorih objekta na Gradiški cesti 7 v Vipavi, ki deluje od leta 2003 dalje. V njej se zagotavlja izvajanje storitve varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji za osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju.

V Enoto Vipava je vključenih 26 uporabnikov iz različnih slovenskih občin. Nekateri prihajajo v delavnice od doma, večina pa iz bivalne enote VDC – ja. Z njimi soustvarja sedem delavcev, ki s svojimi pestrimi dodatnimi znanji dopolnjujejo potek dela in razvedrila v enoti.

Zaposlitev predstavlja predvsem ustvarjanje iz različnih materialov in v različnih tehnikah. Delo je razdeljeno v posamezne faze, ki so prilagojene sposobnostim posameznih uporabnikov. V zahtevnejših fazah dela se v pomoč vključujejo tudi zaposleni, saj morajo biti izdelki privlačni in tržno zanimivi. Prodajamo jih v bližnjih trgovskih centrih, knjižnicah in ob prireditvah.

Poleg zaposlitve izvajamo tudi mnoge dodatne programe, ki nam bogatijo življenje, nas povezujejo z okoljem in nas razveseljujejo: pohodi, treningi in športna tekmovanja, likovne delavnice in ansambel Lajna, filmoteka, bralni kotiček, obiski, praznovanja rojstnih dni…..

Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri