Naši Ani Marinković v slovo…

Vsi, ki radi jih imamo,
nikdar ne umro, le v nas se preselijo
in naprej, naprej živijo,
so in tu ostanejo.
(Janez Medvešček)

Naši Ani Marinković v slovo…

(1979 – 2020)

Težko dojemamo, da se je tvoja življenjska pot končala tako zgodaj, tako na hitro.

Bila si naše sonce in kljub tegobam, ki ti jih je prinašalo življenje, si
zmogla biti pozitivna in optimistična. Še več, znala si bodriti in
opogumljati tudi druge, ko so potrebovali tolažilno besedo. Znala si
jih razveseliti, ker si sama imela toliko veselja v sebi. Bila si vedno
tu… skupaj smo delili premnoge trenutke, zato bo odslej praznina še toliko večja.

Draga Ana, za vedno boš ostala v naših srcih, mislih in pogovorih.

Hvala ti za vse, radi smo te imeli.

Naj se tvoj čas plesa in veselja v večnosti začne!

Vsi tvoji iz VDC Ajdovščina – Vipava

Pustovanje 2020 v institucionalnem varstvu

Tudi letos smo se v bivalni enoti dogovorili, da sodelujemo v pustnem času s pripravo kostumov in udeležbo naših uporabnikov na pustovanju v lokalni skupnosti. Angažirane sodelavke so sledile predlogu uporabnikov in izdelale načrt za pripravo kostumov, še prej pa za nabavo materiala. Pri nastajanju kostumov so sodelovali tudi uporabniki s svojim navdušenjem in predlogi. (več …)

Nabiranje teloha

Ko se je narava končno odločila, da bo na zemljo spustila malo snega, smo se s skupino uporabnikov iz bivalne enote odpravili na Goro, da smo videli sneg od blizu. Pogumni so ga vzeli v roke in občutili njegov mraz. Z večjim veseljem so nabirali teloh, znanilec pomladi. Krasi nam teraso, tako da imamo sedaj lep pogled nanj iz jedilnice. (več …)

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri