Zgodbe za dušo

V sredo, 24.9.2019, nas je v okviru programa »Dar časa« obiskal odgovorni urednik revije Ognjišče.

Povedal nam je svojo bogato življenjsko zgodbo. Že od otroštvo naprej je zelo rad bral, vzgled pa je dobil v družini in pri sorodnikih. Študiral je teologijo, novinarstvo, komunikologijo. Svoj poklic zelo rad opravlja in kljub pomanjkanju časa najde trenutke za pisanje zgodb. Izdal je že trinajst knjig z zgodbami za dušo in življenje, ki so bile tudi večkrat ponatisnjene. V vsaki zgodbi se lahko najde odgovor za težave in stiske v življenju.

V VDC smo mu s pomočjo Kamišibaja pripovedovali in s slikami prikazali nekatere njegove zgodbe. Srečanje nam je bilo vsem v veliko veselje.

Deli ta prispevek:

Letovanje

Tudi letos smo se z velikim veseljem prvi in drugi teden v septembru, v dveh skupinah odpravili na letovanje v San Simon. Lepo vreme, toplo morje, dobra hrana, prijaznost osebja in dobro vzdušje so nas sprostili in olepšali dneve. Privoščili smo si sprehode v prelepo okolico, obisk Izole z dobrim sladoledom in nakupi drobnarij. Tja si še želimo iti !

Deli ta prispevek:

Poletna potepanja

V enoti Vipava smo se v odpravili na potep in ugotovili, da se ni potrebno peljati prav daleč, za preživeti lepo in zanimivo dopoldne. Vroč poletni dan smo izkoristili za kopanje na letnem bazenu v Ajdovščini, nekoliko hladnejše dni pa za obisk razstave EXPO v Postojni.  To je največja razstava o krasu in Postojnski jami na svetu, ki na sodoben in interaktiven način prikaže nastajanje podzemnih kraških pojavov in razkrije zgodovino jame. Po razstavi sta nas prijazno vodila vodiča Stanislav in Primož, ki sta nam  razkrila marsikaj zanimivega o jami in njenih prebivalcih. Pred odhodom domov, smo se ob vhodu v jamo osvežili z limonado in opazovali obiskovalce, ki prihajajo iz celega sveta.

Ko je avgust prevegnil v drugo polovico in je soncu že nekoliko pojemala moč, smo se odločili obiskati Ljubljanski živalski vrt. Ni nas pustil ravnodušne -od zadnjega obiska pred nekaj leti, smo opazili veliko novosti, najbolj pa nas je navdušila nova ograda za leva in levinjo. Imeli smo srečo, da smo lahko opazovali hranjenje medvedov in medvedje pande, božali smo lahko ovce, občudovali velike afriške živali. Čas nam je, ob opazovanju zanimivih živali, prehitro minil.

Deli ta prispevek:

Logarska dolina

V juliju se že nekaj let zapored veselimo dvodnevnega pohoda, ki ga pripravimo skupaj s Planinskim društvom Križna gora. Letos smo si za izhodišče izbrali idilično Logarsko dolino v Kamniško–Savinjskih alpah.

Prvi dan smo se podali do Klemenče jame, kjer se je naša 12-članska odprava razdelila. Večina se je napotila na slikoviti Strelovec (1764 m), Matej pa je z dvema spremljevalcema osvajal 2350 m visoko Ojstrico. Po sestopu smo se utrujeni, a polni vtisov, namestili v koči na Klemenči jami. To je prijazna planinska koča s še bolj prijaznimi oskrbniki, ki so nas sprejeli, kot da bi prijateljevali že dolga leta. Naslednje jutro smo se spustili v dolino, potem pa ubrali pot še do slapa Rinka. Vzeli smo si čas in uživali ob hladni, bistri vodi. Enkratno doživetje.

Popoldan smo se s kombijem krožno vračali po Savinjski dolini. V Ljubnem smo si ogledali skakalnico, kjer pozimi izvedejo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. V Mozirju smo si privoščili slastno pico, nato pa se čez Črnivec vračali proti domu.

Gore so čudovite. Če pa jih imaš možnost doživljati v tako prijetni družbi, kot je bila naša, je njihov čar še toliko večji.

Deli ta prispevek:

“V hribih se dela dan” – tabor Kovk

Dolinsko vročino smo tudi letos za par dni zamenjali za svež gorski zrak na Gori. V Taborniškem domu na Kovku smo od 11. do 14. junija 2019 izvedli naš tradicionalni poletni tabor. Tabor, poimenovan »V hribih se dela dan«, je bil zadetek v polno – tako zaradi vremena, kot zaradi razgibanega dogajanja. (več …)

Deli ta prispevek:

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri