Živalska olimpijada

Vedno smo veseli, ko pride v goste skupina, ki prinaša sproščenost, veselje in igrivost. Prav takšna je skupina Mali Holivud, ki deluje v okviru Centra medgeneracijskih dejavnosti na Ljudski univerzi Ajdovščina. Skupino sestavljajo učenci OŠ Danila Lokarja, člani Društva upokojencev Ajdovščina in člani društva ŠENT. Dopoldan so nam popestrili z dramsko igro Živalska olimpijada.  (več …)

Deli ta prispevek:

Ambasadorji nasmeha v bivalni enoti

V torek, 13. marca 2019, so nas v Bivalni enoti popoldan obiskali trije »terapevtski pari« iz Društva  Ambasadorji nasmeha  ter strokovna komisija za izobraževanje in pridobivanje licence za opravljanje aktivnosti in terapije s psom.

Pari opravljajo aktivnosti in terapije s pomočjo izšolanih psov, skupaj postaneta tako imenovani »Terapevtski par«. Torej »terapevtski par« sta vodnik in pes s pridobljeno licenco za opravljanje dejavnosti. (več …)

Deli ta prispevek:

Smrkastično obarvan pust v bivalni enoti

Letošnji pust je bil v Bivalni enoti » smrkastično « obarvan.

Že  na sončno pustno  soboto smo se dopoldan odpravili pred Famo v Vipavi  na tradicionalni pomladni ples kurentov. Z veličastnim  zvonenjem  zvoncev so odganjali zimo, mi pa smo skupaj z njimi klicali pomlad….

Ker pa se je že nekaj dni pred pustom iz Bivalne enote širil nenavadno omamen vonj po krofih, smo na pustni torek popoldan doživeli veliko presenečenje…glej ga zlomka, nenapovedano nas je obiskal sam gospod  Sanitarni inšpektor, saj se je želel osebno  prepričati, kaj tako omamno diši iz Bivalne…A  HACCP je bil takoj potrjen, ko se je tudi sam dodobra prepričal in bil seveda deležen  nekaj sladkih dobrot. (več …)

Deli ta prispevek:

Nov skuter

Naši varovanki, Ivana in Selvedina, sta bili v letošnjem letu obdarjeni z novim skuterjem. Lepo je bilo spremljati njuno veselje, zadovoljstvo in hvaležnost ob novi pridobitvi, ki jima pomeni pot v kakovostnejše in bolj svobodno življenje.

Srečno pot Selvedina in Ivana 🙂
(več …)

Deli ta prispevek:

Bonsaji

Nekaj novega je bilo za nas, prisluhniti g. Valterju Škrabarju. Govoril nam je o bonsajih, o svoji poti učenja, o umetnosti vzgoje malih drevesc. Začetno zadržanost, je kmalu zamenjalo zanimanje in postavljanje mnogih vprašanj za katera si je g. Valter vzel čas. (več …)

Deli ta prispevek:

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri