V petek 13. decembra smo imeli v prostorih enote Vipava otvoritev prve likovne razstave naših varovancev z naslovom: TOPLINA DOMA.

Nadvse veseli smo bili tako velikega odziva povabljenih staršev, sodelavcev, prijateljev in drugih, ki so tako ali drugače povezani z nami. S krajšim kulturnim programom, v katerega so bili vključeni tudi drugi varovanci, smo skušali pričarati pristno galerijsko vzdušje.

Sabina, Martin, Tamara, Mitja in Verena so naši umetniki, ki likovno ustvarjajo že vrsto let. Čas je že bil, da se nam tudi primerno predstavijo.

Slike so nastajale dlje časa. Potrebno je bilo veliko truda in tudi pomoči s strani zaposlenih. Z barvnimi risbami  so nas popeljali v svoj intimen svet likovnega izražanja. To je svet, kjer jim dom in družina pomenita veliko in  predstavljata pomembno vlogo v življenju. Skozi motive umetnin občutimo njihovo hrepenenje po toplini doma.

Bivalna skupnost in delavnica predstavljata varovancem drugi dom. Eno veliko, razširjeno družino, oziroma skupnost, kjer živijo, delajo, se imajo radi in se tudi kregajo. Vsi skupaj se trudimo ustvarjati posebno čarovnijo, harmonijo in toplino, TOPLINO DOMA.  Naj ustvarjalnost briše prah iz vsakdanjosti.

Deli ta prispevek:
Skip to content