Ker smo se letos zaradi bojazni pred koronavirusom odpovedali letovanju na morju, smo si prve septemberske dni popestrili na drugačen način. Dva tedna razgibanih dogodkov v naši enoti smo poimenovali kar “MORJE NA SUHEM”.

Prvi dan smo si naše druženje na vrtu posladkali z ledeno kavo.

Drugi dan je na pikniku zadišalo po čevapčičih, hrenovkah in ocvrtem krompirčku. Pripravili smo tudi plakat, na katerega smo naslednje dni lepili fotografije dogodkov in druge utrinke.

Dva dni nam je družbo delal pes Bruklin. Spoznali smo njegove potrebe in navade, vozili smo ga na sprehod. Nato smo si ogledali film “Sreča na vrvici”, ki govori prav o navezanosti in prijateljstvu s psom. Na temo “Pes – moj prijatelj” je potekala tudi likovna delavnica.

Navdušila je tudi delavnica izdelovanja zapestnic in lovilcev sanj, kjer smo iz lesa, različnih vrvic, školjk, glinenih kroglic ipd. ustvarili lične unikatne izdelke.

V delavnici ličenja so prišli na svoj račun vsi, ki so si želeli polakirati in okrasiti nohte ali pa se polepšati z različno kozmetiko.

Do solz so nas nasmejale “Igre brez meja”, kjer smo pokazali svoj tekmovalni značaj tudi pri najpreprostejših igrah. Splačalo se je potruditi, nagrade so bile mikavne… Po končanih igrah smo še malo zaplesali.

Zadnji dan našega “Morja na suhem” smo začeli s tombolo. Po podelitvi nagrad vsem, ki so imeli srečo s številkami, smo si privoščili še slastno sadno kupo. Nato smo ob spremljavi kitare še zapeli par narodnih pesmi.

Letos je september res prijeten, vreme je čudovito. Seveda smo se večkrat spomnili na to, da bi se te dni pravzaprav morali kopati v morju in poležavati na plaži. A smo se imeli vseeno lepo. Malo drugače v malo drugačnem letu.

Deli ta prispevek:
Skip to content