Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Enota Ajdovščina

Enota deluje v Ajdovščini že od leta 1982, na sedanji tretji lokaciji v lastnih prostorih pa od leta 1994 dalje. V njej se izvaja Program varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji za osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju.

Delovna in življenjska skupnost  obsega 42 varovancev vseh starosti in 6 sodelavcev, ki skrbijo za njihovo vodenje in pestrost medsebojnega sožitja. Varovanci prihajajo oziroma se vozijo iz raznih krajev iz dveh občin.

Zaposlitev obsega proizvodno in ustvarjalno delo. Sestavljanje raznih plastičnih  izdelkov, pakiranje in zlaganje nam omogača več podjetij. Ustvarjalno delo pa je v naši domeni. Obsega izdelovanje voščilnic za vse priložnosti  in majhnih dekorativnih izdelkov ter prodajo le-teh.

Sožitje v naši skupnosti je obogateno z raznimi dodatnimi programi kot so: Samozagovorniška skupina, »Beremo in pišemo«, »Čisti zobje«, tabori, zimovanja, letovanja na morju, treningi in športna tekmovanja v okviru SOS,   pohodi in planinarjenje, ples in nastopi s Folklorno skupino Burko. Trudimo se izvajati socialno integracijo v obe smeri; sami veliko odhajamo v okolje, drugi pa prihajajo k nam, darujejo svoj čas z raznimi aktivnostmi in nas hkrati  spoznavajo.

Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri