Dan odprtih vrat na Fructalu
Na vetrovni, a dovolj lep jesenski dan, je velika skupina varovancev in delavcev iz Enote Ajdovščina in Enote Vipava obiskala Fructal. Vsako leto ob tem času nas povabijo in vedno zelo gostoljubno sprejmejo.
Najprej smo si v prvi hali ogledali postopek predelave sadja v kaše za različne njihove produkte. Vse sadje: zmrznjeno ali sveže je bilo zelo dobre kvalitete. V drugi hali se je z veliko hitrostjo na strojih polnil Fruc v plastične steklenice ter sok v tetrapak. Še vedno pa polnijo sok tudi v manjše stekleničke. Vsi postopki polnjenja potekajo hitro in na pravih strojnih postrojenjih. Vsepovsod so nas spremljali tekoči trakovi različnih hitrosti. Povsod je bilo zelo čisto in delavci v snežno belih oblačilih.
Na zunanjem prostoru smo bili deležni prave pogostitve: z novimi vrstami frutabel, sokom, sočnimi rdečimi jabolki in raznimi napitki. Ves čas se je vrtela prijetna glasba. Ob koncu so nas postregli z okusnimi palačinkami z njihovo marelično, šipkovo ali mešano marmelado.
Imeli smo lepo doživetje in drugo leto ga lahko spet ponovimo.