Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dvodnevni pohod na Kofce (6. in 7. julij 2017)

Vremenska napoved za 6. in 7. julij je veliko obetala zato smo se še s toliko večjim navdušenjem, skupaj s člani PD Križna gora, odpravili v hribe. Naša vodnika Hermina in Dušan sta nam letos pripravila zanimiv pohod na planino Kofce (1488m), ki leži nad Tržičem v Karavankah.

Izhodišče našega pohoda je bil Matizovec od koder nas je pot skozi gozd in travnike vodila do planine Kofce. Idilična pokrajina s planinsko kočo, planšarijo, kravami, pašnikom, planinskim cvetjem in čudovitim razgledom je bila nagrada za trud, ki smo ga vložili v pot.

Po krajšem postanku in osvežitvi smo se odločili osvojiti še Veliki vrh (2088m), za katerega se je izkazalo, da je res »veliki«. Razgled z vrha na vse strani je bil čudovit.

Ob sestopu smo imeli ves čas na očeh našo planinsko postojanko, kjer so sam pripravili večerjo pa tudi postelje, kamor smo zvečer utrujeni legli spat.

Po zajtrku smo se poslovili od prijazne oskrbnice Milene in se sprehodili še do pol ure oddaljene planine Šija. Mimo kapelice Sv. Janeza smo se vrnili do parkirišča na Matizovcu.

Naš izlet smo zaključili z ogledom Dovžanove soteske, kjer smo si ob hladni vodi privoščili še obilno malico iz popotne…pravzaprav hladilne torbe.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”2909″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri