Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gregorjevo

V letošnjem letu smo se spomnili tudi na Gregorjevo, ki ga praznujemo 12. marca. Že dan prej smo na delavnici izdelovali ptičje krmilnice iz tetrapakov. V njih smo izrezali odprtine in jih pobarvali v pisane barve. V ponedeljek, 14. marca 2022 pa smo se na srečanju pogovarjali na temo Gregorjevega. Izvedeli smo, da so Gregorjevo praznovali obrtniki, ker so v starih časih na ta dan prenehali uporabljati v svojih delavnicah dodatna svetila. Dnevi so namreč postajali daljši. Nekoč se je tudi pomlad pričela na ta dan. V nekaterih krajih kot simbol svetlejših, daljših dni spuščajo po vodi Gregorčke. Tudi zaljubljenci si ga malo lastijo, saj pravimo, da se na ta dan ptički ženijo. Na koncu srečanja je vsak varovanec prejel ptičje krmilnice, ki jih je odnesel domov.

 

Zapisala: Danijela Deferri

[lsvr_gallery items_per_row=”2″ images=”6254,6255,6256,6257″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri