Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kako so živeli Rimljani v Ajdovščini

Na vroč poletni dan, v četrte 21.7.2016 smo se iz Enote Ajdovščina udeležili delavnice Lavričeve knjižnice »Kako so živeli Rimljani v Ajdovščini ?«. Skupaj z mnogimi ostalimi otroki smo se zbrali v Lavričevi knjižnici in nato najprej šli na obhod po tlorisu bivše rimske utrdbe, si ogledali stolpe – nekoč jih je bilo 14, obzidje ter se seznanili z zanimivostmi rimskega življenja. V Ajdovščini je nekoč bila tudi rimske vila ob današnji »Fami«, terme na mestu današnje tržnice, velik tempelj na mestu današnje dvorane. Sli smo tudi v Stolp-Bar, da smo dobili občutek razsežnosti notranjosti stolpa. Po ogledu smo se vrnili v knjižnico in gospa Zdenka Žigon nam je pokazala rimska oblačila, vojaško opremo, nas naučila pisanja rimskih številk, nas seznanila z njihovo hrano in načinom življenja. Bilo je zelo zanimivo in jeseni bo temo predstavila še v našem VDCju.

[lsvr_gallery items_per_row=”2″ images=”1425,1424″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri