Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kruha ne naredi moka ampak roka

“Kruha nikoli ne mesite ravnodušno,
mesita ga z ljubeznijo,
dodajte mu svojo radost
in nasmejani obraz svoje duše.

Zadržite dih, ko vzhaja!

Ko spečete zlatorumeni hlebec kruha,
ga poglejte s hvaležnostjo in videli boste,
koliko sonca je v njem.
Največ veselja vam prinašajo
vaše znojne kaplje, ki so primešane kruhu.

Kruha nikoli ne zavrzite!
Ko vam pade iz rok,
ga poberite in poljubite.
Kruh ni samo hrana, kruh je ljubezen … “

(Tatjana Malec, Pesem o kruhu) 

V torek, 14.11.2017 nas je v okviru programa Drobtinice znanja obiskala gospa Milka z namenom peke domačega kruha. Njena energičnost, pozitivnost in nasmejan obraz, so v zgodnji jutranji uri odpirali oči vsem zbranim, ki smo bili šele na pol prebujeni. Tako si ni bilo težko pomokati rok in pričeti z delom. Izkušnje in znanje, ki jih ima gospa Milka, bomo z veseljem uporabili v naprej. Kmalu se je začel po delavnici širiti vonj, najprej po svežem testu, nato pa še po pečenem kruhu. Vedno več nas je bilo zbranih okrog pečice, skoraj v otroškem pričakovanju, kdaj bomo pokusili zlatorumeni topel kos kruha, z domačo marelično in malinovo marmelado, ki ju je s seboj prinesla gospa Milka. Topel kos kruha, ki se je kar topil v ustih, smo poplaknili z domačim grozdnim sokom.

Zgoraj napisana pesem ni sama sebi namen, temveč je zapisana zato, ker se zelo približa vzdušju, s katerim nas je gospa Milka najbrž nevede nahranila. Zato gospa Milka, hvala za obisk!

 

[lsvr_gallery_cpt gallery=”3356″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri