Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nastop folklorne skupine v Šentjurju

V soboto, 15.10.2016 je društvo Sožitje Šentjur v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pripravilo drugo srečanje folklornih skupin odraslih s posebnimi potrebami. Udeležili smo se ga tudi plesalci naše folklorne skupine Burko ter člani društva Sožitje Ajdovščina-Vipava, ki so nas ob nastopu glasno vzpodbujali.

Na srečanju v Šentjurju se je predstavilo sedemnajst plesnih skupin Varstveno delovnih centrov in društev Sožitje iz vse Slovenije in tudi skupina iz Pule.

Na odru smo se, pod vodstvom naše Mojce Kete, predstavili z venčkom štirih ljudskih plesov, na harmoniki nas je spremljal Mauro Deferri. Vsakodnevne vaje in trud niso bili zaman, saj smo se dobro odrezali, na odru uživali in dobili vse pohvale tudi od uradnega ocenjevalca Tomaža Simetingerja, umetniškega vodje pri FS France Marolt.

Preden smo odšli na zasluženo kosilo, so nam Šentjurčani pripravili še ogled rojstne hiše skladateljev Ipavec, kjer smo izvedeli veliko zanimivih zgodb iz življenja te družine. V muzeju smo si ogledali arheološko razstavo o zgodovini Rifnika, v galeriji pa umetniško razstavo na temo o Antonu Martinu Slomšku. Utrujeni a zadovoljni smo se proti večeru vrnili domov, domačim pa prinesli slastne Trojanske krofe.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”1578″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri