Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pohod po Poti devetih kalov

Na sončen in z rahlo burjo zaznamovan petek, smo se odpravili na Kras. Sodelavci in varovanci iz VDC Koper, enote Sežana so nas povabili na zanimivo Pot okrog devetih kalov.

Velika druščina iz enote Ajdovščina, enote Vipava ter gostiteljev iz enote Sežana, smo tematsko krožno pot začeli v Kobjeglavi. Strnjena kraška vasica nas je očarala z arhitekturo, značilno samo za Kras. Občudovali smo čudovite “borjače”, ki so jih krasila drevesa, polna sočnih kakijev. Gospod Ivan Grmek nam je pokazal, kako se plete “žbrince” – košare za listje Pot nas je nato vodila po urejeni in označeni poti mimo devetih kalov. Domačini so kale obnovili, da bi nas spomnili, kako dragocena je bila včasih voda na Krasu. Dno kotanje so prekrili z nepropustno ilovico in tako preprečili, da bi voda odtekala. Poleg kalov smo imeli priložnost videti tudi dve kamniti pastirski hiški, ki sta pastirjem nudili zavetje pred slabim vremenom. Po dobri uri hoje po Krasu, nas je pot pripeljala nazaj v Kobjeglavo, kjer smo se okrepčali s sendviči in čajem. Za konec nas je gospa Vanda Mržek povabila v  nadvse zanimivo galerijo, v kateri smo lahko občudovali predmete, ki jih sama kleše iz kamna.

Ekipi iz enote Sežana se še enkrat zahvaljujemo za povabilo na tako lepo in prisrčno druženje. Prepričani smo, da ni bilo zadnje.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”4420″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri