Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Potopis o Vietnamu

1.3.2018 nas je v Enoti Ajdovščina že drugič obiskala gospa Greta Sorta. Tokrat nam je predstavila potopis o Vietnamu.

To državo je obiskala jeseni 2017, ko je bilo tam primerno toplo. Ta socialistična država ima okrog 100 milijonov prebivalcev. Njihovo gospodarjenje je usmerjeno v predelovalno industrijo, saj imajo zelo razvito kmetijstvo, pa tudi ribištvo. Njihove visoke gore do 3000 m so obraščene, ker je tam toplo podnebje z dovolj vlage.

Pridelajo veliko riža in koruze, zelo radi pa obdelujejo tudi vrtove. Gojijo ogromnega cvetja, ker z njimi radi okrasijo prostore. Gojijo veliko domačih živali, radi imajo hišne ljubljenčke, a po drugi strani je tam normalno, da na tržnicah prodajajo pasje meso. Riž pridelujejo na terasah, visoko v hribih. Hiše imajo skromne, a opremljene s TV, telefonom. Nimajo pa takih kuhinj kot mi. Vsaka vas ima vrtec, šolo …

Predstavila nam je tudi mesta; glavno mesto Hanoj ima devet milijonov prebivalcev, zanimiv je tudi Hošimin city, kjer je veliko prometa s kolesi, z motorji, na katerih se vozijo tudi po štirje potniki. V velikih mestih gradijo veliko novih stavb. Avtobusi na daljše proge imajo v notranjosti po 3 vrste in dve nadstropji. Sedeži so kot nekakšni ležalniki. Dnevi so bili ob njenem obisku topli, oblačni in mokri, saj je bilo veliko padavin z rahlim dežjem . Le redko je sijalo sonce več časa.

[lsvr_gallery items_per_row=”2″ images=”3667,3668″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri