Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Predstavitev

VDC Ajdovščina-Vipava je bil ustanovljen 13.12.2005 s sklepom vlade Republike Slovenije za opravljanje nalog vodenja, varstva in zaposlitve oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Začetki delovanja VDC pa segajo v leto 1982, ko je bila pod okriljem CSD Ajdovščina ustanovljena Enota VDC Ajdovščina. Takrat je bilo vključenih 20 oseb. Leta 2003 smo ustanovili Enoto Vipava in s 1.1. 2014 še program institucionalnega varstva odraslih (IVO).

Trenutno je je v VDC Ajdovščina – Vipava vključenih skupno 97 uporabnikov.

VIZIJA: VDC Ajdovščina – Vipava si prizadeva ustvariti takšno kulturo okolja, ki bo drugačnost telesnih in intelektualnih sposobnosti sprejemala brez negativnih predznakov.

POSLANSTVO: VDC Ajdovščina – Vipava se zavzema za takšne pogoje dela in življenja, ki zagotavljajo enake možnosti vsem, ne glede na telesne in umske sposobnosti, za življenje po lastni predstavi in v sožitju z drugimi ljudmi.

Naše delo tudi zaposlenim omogoča, da doživljamo uspehe v zvišanju kakovosti življenja. Vsi se trudimo uporabnikom in njihovim svojcem omogočati varnost, socializacijo in jim pomagati pri vključevanju v realno družbeno okolje.

Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri