Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Upravičenci

UPRAVIČENCI

Upravičence do storitev varstveno delovnih centrov opredeljuje Pravilnik o standardih in normativih, in sicer:

  • Odrasle osebe z lažjo motnjo v duševnem razvoju, ki so končale prilagojen program izobraževanja z nižjimi izobrazbenim standardom,
  • Odrasle osebe z zmerno motnjo v duševnem razvoju,
  • Odrasle osebe s težjo motnjo v duševnem razvoju,
  • Odrasle osebe z težko motnjo v duševnem razvoju,
  • Odrasle osebe z več motnjami.

Vključene osebe z motnjo v duševnem razvoju so stare nad 18 let in imajo izdano odločbo pristojnega organa oz. izvedensko mnenje komisije, izdano v postopku uveljavljanja socialno varstvenih pravic po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb (Ur.l. RS št. 41/83) o priznanju statusa invalida.
Odrasle osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju ne bodo nikoli zmogle samostojno skrbeti zase, vse življenje bodo odvisne od drugih. Sposobne so se marsičesa naučiti, vendar čez določene meje preprosto ne zmorejo.
Motnja v duševnem razvoju pomeni podobno omejitev v vsesplošnem funkcioniranju posameznika, je drugačnost, ki kot taka ostaja do konca življenja.

Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri