Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Terapija s psom

Terapija in aktivnosti z živalmi so vse bolj pogoste obogatitvene aktivnosti vzgojno izobraževalnih ustanov. Tudi v VDC-ju Vipava smo se odločili da v svojo družbo povabimo terapevtski par iz društva Ambasadorji nasmeha.
Ana in Bono prihajata na obisk enkrat mesečno v popoldanskem času. Naši varovanci se različno odzovejo na njiju. Nekateri z velikim navdušenjem, drugi zadržano, so pa med njimi tudi taki, ki se psa bojijo. S primernim umirjenim pristopom in večkratno pozitivno izkušnjo se tudi najbolj prestrašeni pomirijo in mirno sledijo dogajanju. Poleg premagovanja strahu pa imajo aktivnosti s psom še številne druge prednosti. Pes je nevidni motivator za številne gibalne in intelektualne aktivnosti, ki postanejo v vsakdanjem življenju varovancem pogosto odveč. Pes prinese v skupino drugačno dinamiko, ki istočano spodbuja k aktivnosti in sprošča. Predvsem pa podarja nasmehe, ker kot pravijo v društvu Ambasadorjev nasmeha: “Nasmeha ni mogoče kupiti, izprositi, izposoditi si ali ukrasti, ker ima vrednost samo, kadar se poklanja. Nihče bolj ne potrebuje nasmehna kot tisti, ki ga nima.”

[lsvr_gallery_cpt gallery=”1897″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri