Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

“V hribih se dela dan” – tabor Kovk

Dolinsko vročino smo tudi letos za par dni zamenjali za svež gorski zrak na Gori. V Taborniškem domu na Kovku smo od 11. do 14. junija 2019 izvedli naš tradicionalni poletni tabor. Tabor, poimenovan »V hribih se dela dan«, je bil zadetek v polno – tako zaradi vremena, kot zaradi razgibanega dogajanja.

Obiskali smo Ubelcevo kmetijo v Gozdu in se sprehodili do vzletišča zmajev, prof. Mateja Grmek nam je prvi večer s potopisnim predavanjem pričarala Islandijo.

V sredo smo občutili neverjetno gostoljubnost vaščanov Malega polja – ga. Slavka nam je spekla kruh, ogledali smo si vojaško zbirko pri g. Radu, na pašniku smo nahranili Maticove koze. Popoldan nas je obiskala botra Pehta s polno košaro sveže nabranih zelišč, g. Lojze in g. Darko pa sta nam skuhala prave oglarske žgance.

V četrtek smo skupaj s Potepuhi iz vipavske enote pokukali skozi Otliško okno, popoldan pa nas je v smeh spravljal »gasilec Pepi s Krasa« – ga. Erna Stantič.

Prav nič ni manjkalo, kar pritiče našemu taboru – slastni Romanov bograč, palačinke, kurjenje tabornega ognja dolgo v noč, krompir iz žerjavice, razigrano vzdušje…

Par idej za prihodnje leto že imamo. In imamo tudi navdušenje, da se spet vrnemo v to gorsko idilo.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”5078″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri