Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

V nedeljo…

…sta varuhinja Martina in priložnostni šofer Božo odpeljala varovance Štefana, Vereno, Katjo, Andrejo, Marjana , Žigeta in Natašo na izlet na Sveto Goro.

Prvotni plan je bil sicer Sinji vrh, a so nas temni oblaki, ki so ga obdajali, odvrnili od obiska. Tako nam je na misel prišla Sveta Gora. Sveta Gora je znana romarska pot. Ravno nekaj dni pred našim obiskom pa je praznovala tudi častitljivo 300- letnico kronanje Milostne podobe.

Že takoj ob prihodu na Sveto Goro nas je brez besed pustil prelep razgled. Videlo se je vse do morja, kar nas je vse navdušilo. Katji in Vereni je tudi takoj prišel na misel arbitražni sporazum, ki je bil sprejet dan prej. Končno so namreč lahko s Svete Gore gledali slovensko morje.

Odpravili smo se tudi na ogled Bazilike Kraljice Svetogorske. Bila je prekrasno okrašena z bršljanovimi verigami in belim cvetjem. Vsi smo občudovali trud okraševalcev, ki so se res izjemno potrudili in v baziliki pričarali praznično vzdušje. Verena se je celo tako vživela, da je v cerkvi zapela.

Zatem je bil čas za zasluženo malico. Po malici pa smo si privoščili tudi težko pričakovano kavo, ki nam je dišala že cel izlet. Pred odhodom smo še malo uživali v razgledu in se nato odpeljali proti Vipavi, saj smo bili že vsi prijetno utrujeni.

Izlet je bil zelo prijeten. Težko je verjeti da se v naši neposredni bližini skrivajo taki prelepi kraji.

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”2968,2969,2970,2971,2972,2973″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri