Velikonočni prazniki v bivalni enoti
Velikonočno vzdušje se je pri nas začelo z velikim petkom. Ena od naših delavk se je zelo potrudila in s pomočjo varovancev spekla okusno čokoladno potico.
Sobota se je začela že zelo praznično. S pomočjo delavk smo najprej spekli kruh. Nato smo se lotili še barvanja jajc na dva načina: v teranu in v čebulnih olupkih. Varovanka Nataša je praznične jedi nesla blagoslovit v cerkev. Zvečer se nismo več uspeli upirati skušnjavi in smo že prvič degustirali naše izdelke.
V nedeljo se je Branko najprej odpravil k sveti maši. Nato pa smo pod budnim očesom delavke pripravili še okusno pinco in pleten kruh. Pod njenimi spretnimi prsti so kar hitro nastajale gurmanske specialitete, ob katerih so se nam kar cedile sline. Pri kavici smo si privoščili potico ter pinco, ki smo jo malo prej spekli. Za večerjo pa so nas čakala blagoslovljena jedila: šunka, kruh, hren ter pirhi.
Velikonočne praznike smo preživeli lepo, v družbi. Imeli smo se super, čeprav nismo šli nič ven, ker nam je vreme to onemogočalo. Smo pa zato toliko bolj uživali v pripravi velikonočnih jedi in uživali v njihovi okusnosti.