Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Velikonočno vzdušje v bivalni enoti

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina-Vipava so kot vsako leto tudi letos ustvarili prav posebno velikonočno vzdušje. V bivalni enoti, ki je del VDC-ja živi v 24 urni oskrbi kar 23 varovancev. Za velikonočni vikend jih je večina odšla domov in praznovala s svojimi bližnjimi, nekateri pa so ostali in pomagali pri pripravi velikonočnih jedi. Že v tednu pred veliko nočjo so varovanci s pomočjo delavcev pripravili majhne čokoladne potičke, pletenke, ptičke ter pinco. Na velikonočno soboto pa so vstali že zgodaj zjutraj in se lotili dela. Pripravili so jajca za pirhe. Slednje so pobarvali v čebuli z vzorci listkov nabranih na travniku, nekatera od njih pa v teranu. S pomočjo delavke so izpod pridnih rok varovancev začele nastajati še druge dobrote kot so orehova potica, kruh s sezamom, pletenke in pince. Že samo od vonjav, ki so se mešale v zraku so bili varovanci siti, a prava pojedina je šele sledila. Eden od varovancev je v popoldanskih urah v bližnjo cerkev odnesel še košaro z dobrotami k blagoslovu jedi. Zvečer za večerjo pa so si privoščili polno mero dobrot, ki so jih pripravili čez dan- pirhe, šunko, kruh, potico. Od hrena so se jim kar solzile oči. Po tem so bili odločeni da bi slednji teden lahko preživeli zgolj ob vodi a so si že naslednji dan, ko je sledil velikonočni zajtrk premislili. Ta velika noč je bila tudi za varovance nekaj posebnega saj njim vsak praznik pomeni nekakšen miselni pobeg od vsakdana in rutine, kljub temu, da živijo v ustanovi se v bivalni enoti delavci vedno trudijo pričarati domačnost in občutek pripadnosti.

[lsvr_gallery_cpt gallery=”3886″ items_per_row=”3″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri