Že vrsto let so mesečni pohodi koristna popestritev naših aktivnosti. Januarja smo zagrizeno zakorakali novim izzivom naproti.

Tudi pozimi je narava očarljiva, če se le odpravimo iz naših udobnih toplih domov in  poiščemo lepe kotičke. Toplo oblečeni, pa še s kapami in rokavicami, da nam mraz ne pokvari veselja.

Ena skupina pohodnikov se je odpravila na Pot miru na Krasu. Iz Opatjega sela smo ubrali pot proti Novi vasi, od tam pa po makadamski poti do Županovega vrha, kjer je nekdanji opečnat stražni stolp JLA preurejen v razgledni stolp. Odprl se nam je pogled na kraško planoto in Tržaški zaliv. Po kolovozu smo se podali še do opazovalnice iz 1. sv. vojne na Kremenjaku, potem pa se po krožni poti vrnili do kombija.

Sveže zapadli sneg nam je bil navdih za pohod 5. skupine. Po zasneženi gozdni poti smo šli iz Hrušice mimo Petelinove bajte  do vasi Lome. Na Grižarjevi domačiji nas je gospodinja Meta prijazno postregla s kavo, čajem in piškoti.  Med vračanjem smo se strmo povzpeli po nekdanjem smučišču pod Javornikom. Naš trud je bil nagrajen s čudovitim razgledom daleč naokrog, tudi Triglav se je ponosno bleščal v soncu.  Ko smo se po dobrih 4 urah hoje vrnili na izhodišče, smo bili kar utrujeni. In hkrati veseli in zadovoljni, da nam je uspelo. In da smo obenem doživeli tudi pravo zimsko pravljico.