KOOPERANTSKO DELO, INTEGRACIJSKE ZAPOSLITVE

V okviru storitve Vodenje, varstvo in zaposlitev (VVZPP) opravljamo stalna in priložnostna kooperantska dela.

Gre za enostavna dela iz proizvodne dejavnosti različnih podjetij, ki omogočajo uporabnikom ohranjanje pridobljenih znanj in razvoj novih delovnih sposobnosti. Dela in pripomočki so prilagojeni različnim zmožnostim uporabnikov. Večina del se opravi v enotah VVZPP Vipava in Ajdovščina, nekaj uporabnikov pa delo opravlja na lokacijah podjetij ali zavodov. Posamezniki so vključeni tudi v integrirano obliko zaposlitve in sodelujejo v rednem procesu dela.

S hitrim razvojem tehnologije, je del, ki so primerna in prilagojena uporabnikom vse manj ter jih težje dobimo. Zato smo za vsakega od njih posebej hvaležni ter ga spoštujemo. In vedno se razveselimo novih.

Trenutno sodelujemo z naslednjimi podjetji in zavodi: Repič M. d.o.o.,  Forplast d.o.o., Škrlj d.o.o., Fama d.o.o, Slokar Zvonko s.p., Qubo Gorica d.o.o., Efos informacijske rešitve d.o.o., Tosla d.o.o, Kamplast s.p., DM drogerija (poslovalnica Ajdovščina), Amline d.o.o. ter Dom starejših Ajdovščina ter Vrtec Ajdovščina.

Povezovanje s podjetji in njihova raznolika naročila vnašajo pestrost v naš vsakdan. Uporabnikom prinašajo nova znanja, jih učijo natančnosti, zanesljivosti ter odgovornosti, da delo dobro in pravočasno opravijo. V skupnosti se počutijo bolj samozavestni, enakopravni in koristni.

Sredstva, ki jih z delom pridobimo, se namenijo za nagrade uporabnikom ter za aktivnosti, ki prinašajo višjo kvaliteto njihovemu življenju in bivanju.

Pomembno je, da delo varno poteka in da uporabniki z njim niso preobremenjeni. Naš cilj je ohranjati pristno, iskrivo, sproščeno in ne storilnostno naravnano vzdušje. Rezultat dela oz. končni izdelki, za katere si uporabniki prizadevajo, so uspeh. A največjo vrednost je, da pri delu uživajo