Zadnji dan aprila smo v enoti Ajdovščina imeli še zadnjo delovno akcijo pred prvomajskim oddihom. S podarjenimi rastlinami smo povsem prenovili naš Dišeči vrt.

Pred nekaj meseci je v našem VDCju zrasla ideja o obnovi našega vrta v enoti Ajdovščina. In hitro prerasla v pravi projekt, ki smo ga poimenovali kar Dišeči vrt. Zanj so varovanci v Garaži, (ki deluje pod okriljem Zavoda Beta) sami izdelali lesen kompostnik in nato še visoke grede.

Naše obstoječe gredice in nove visoke grede smo v preteklih dneh zasadili z zelišči in dišavnicami, ki so nam jih poklonili Botanični vrt in Biotehnična fakulteta Ljubljana, Drevesnica Janez Vipava, Vila Lavanda ter Vrtnarija Majdin Gaj. Na dan pred prvomajskim praznikom pa smo z delovno akcijo v zemljo posadili še rastline, ki nam jih je dan prej podarila vrtnarija Trajnice Golob Klančič.

Sivka, žajbelj, rožmarin, timijan, citronka in druge dišeče ter zdravilne rastline bodo ne samo zelenile in zaljšale naš vrtiček, ampak jih bomo lahko tudi koristno uporabili v naših izdelkih. Skrb za gredice nas bo zaposlovala skozi vse leto. Pridobivali bomo nova znanja in delovne navade. Čaka nas obrezovanje zalivanje, obiranje in na koncu seveda predelava v končne izdelke.