V petek, 21. junija smo z blagoslovom za srečno in varno vožnjo na vseh naših poteh, v naš »vozni park« sprejeli nov kombi.

Letošnje leto je v znamenju velikih sprememb v našem »voznem parku«. V februarju smo v Vipavi pridobili nov osebni avtomobil Cady. V petek, 21. junija dopoldan pa smo se pred enoto v Ajdovščini zbrali z namenom, da uradno »otvorimo« in za srečne poti blagoslovimo naš nov kombi. Vozilo je prilagojeno tudi za prevoze invalidskih vozičkov in je s tem tudi prvo-tovrstno vozilo v ajdovski enoti. Kot je na slovesnosti povedala direktorica Ivana Lavrenčič, nov kombi ni le sredstvo prevoza ampak tudi simbol večje samostojnosti, mobilnosti in dostopnosti do različnih dejavnosti in storitev. Poudarila je, da je nakup vozila plod truda in sodelovanja mnogih posameznikov. Ob tej priložnosti se je zahvalila vsem sodelavcem, ki so pri tem sodelovali, ter tudi nekdanjemu direktorju zavoda Velikonja Romanu, ki nam še vedno rad priskoči na pomoč z nasveti vsakič, ko ga potrebujemo.

S hvaležnostjo za novo pridobitev smo medse povabili g. Zorana Zornika, župnika iz Šturij, ki je podal blagoslov za varnost na vsakem kilometru naših poti. Vsi skupaj pa smo si zaželeli še, da bodo naše poti polne vedrine in povezanosti med nami.