Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dan odprtih vrat v vipavski vojašnici

Kadar v Vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi nastežaj odprejo vrata za vse radovedne zunanje obiskovalce, smo mi gotovo med njimi. Letos so Dan odprtih vrat organizirali v petek, 11. maja.

Pred vojašnico so nas pričakali ‘vistarji’ – mladi fantje in dekleta letnika 2000 iz okoliških krajev in vasi. Sprehodili smo se med okrašenimi vozovi in traktorskimi prikolicami ter občudovali njihovo domiselnost in mladostno energijo.

Na dvorišču vojašnice smo si z zanimanjem ogledali tanke, kamione in druga vojaška vozila. Mladi vojaki in vojakinje Slovenske vojske so nam prijazno pokazali več različnih orožij, ki jih uporabljajo pri svojem urjenju.

Na Dnevu odprtih vrat nam je svoje delovanje predstavila tudi Gorska reševalna služba. Gasilci so nam razkazali svoja odlično tehnično opremljena vozila, preizkusili smo se v brizganju vode z gasilsko brizgalko.

Spoznali smo nekatere v vojski zaposlene slovenske športnike, vsem najbolj poznan je bil smučar Žan Kranjec.

Poučen je bil tale obisk v vojašnici. Sedaj si lažje predstavljamo, kaj se dogaja za vojaškimi zidovi in kako izgleda dan mladih vojakov. Na nas so naredili prijeten vtis.

 

[lsvr_gallery items_per_row=”3″ images=”4038,4039,4040,4041,4042,4043,4044″]
Deli ta prispevek:
Skip to content

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani www.vdcajvi.si uporabljamo naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Zapri