Bučno in čustveno je bilo popoldne na tretjo sredo v septembru, ko so motoristi iz različnih koncev Slovenije obiskali Varstveno delovni center Ajdovščina – Vipava. Skoraj dvajset motoristov, večinoma s »trajki«, nam je omogočilo nepozabno vožnjo in druženje, ki nam bo še dolgo odzvanjalo v ušesih in srcih.

 

Med uporabniki Varstveno delovnega centra Ajdovščina – Vipava je veliko ljubiteljev jeklenih konjičkov. Najbolj zagreti so prijateljske vezi z motorističnimi prijatelji začeli tkati že pred 22-imi leti, ko so bili kot mladostniki vključeni v CIRIUS (Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje) Vipava. Letos so prvič obiskali tudi naš zavod. Prav zato je bilo v sredo 20.9.2023 pri nas ne samo bučno, ampak predvsem čustveno.

Skoraj 20 motoristk in motoristov iz različnih koncev Slovenije nam je na najprej ogled postavilo svoje barvite in estetsko dovršene motorje in »trajke«. Kmalu pa je tudi zahrumelo in polni pričakovanj smo se podali na krajše vožnje po bližnji okolici. Nekateri prvič. In mnogi so po prvem krogu vožnje želeli še in še.

Ob koncu dobre ure druženja so sledili mnogi stiski rok in objemi. Ostali so nam lepi spomini, polna srca in hvaležnost. Ter vabilo in obljuba, da se prihodnje leto spet snidemo.